Türkçe   |   English
product55784beyaz kinoa.png
product55784beyaz kinoa.png

Diresa Beyaz Kinoa

Referans Kodu: 001-98065 

Menşei: Türkiye
Ambalaj şekli: Kapaklı pet kavanoz
Gramaj: 480 gr.
Koli içi adedi: 12

  • Detay


Kinoa tahıl olmayan ama tahıl gibi kullanılan Güney Amerika'daki And Dağları'nda yetişen bir bitkidir:

  • Kinoa görünümü ve tadı tahıla benzeyen ıspanakgiller familyasına ait bir çeşit otsu bitkidir
  • Etli ve besleyici yaprakları vardır, salkım salkım çiçekler açar ve bu çiçekler zengin besin değeri olan minik tohumlara dönüşürler. Yenilen kısmı da bu kurutulmuş boncuk görünümlü minik tohumlardır.
  • Lif bakımından güçlü olan bir besin kaynağıdır.
 

Kulanılan yemekler:
 
  • Pilav
  • Çorba
  • Salataların içerisine de katılabilmektedir.
  • Sebze, et ve tavuk gibi yemeklere de yakışıyor
  • Ekmek, kek ve kurabiyelerde, pilavlarda ve dolma içlerinde kullanabilirsiniz.
 

Kinoa Nasıl Tüketilir:

- Kinoanın tadı ve kokusu pek baskın değildir, kendine özgü bir aroması vardır. Son derece hafif ve lezzetli olan kinoayı bulgurun ve pirincin kullanıldığı bütün yemeklerde kullanabilirsiniz.
 
 


Pişirme süresi ve şekli:
 
  • Kinoayı yarım saat suda bekletin.
  • Sonra kabuğundaki saponin maddesinin acı tadının yok olması için akan soğuk suyun altında iyice yıkayın.
  • 1 ölçü kinoa için 2 ölçü sıvı kullanılmalıdır.
  • Kısık ateşte 12-15 dakika kadar pişirin.
 
 
Kinoanın Faydaları Nelerdir:
  • Kinoa , yüksek oranda protein ve tüm temel amino asitleri içerir: Bir çay fincanı kinoada bir orta boy hamburgerden daha fazla protein vardır ve antioksidan görevini üstlenmektedir.
  • Bitkisel gıdalar arasında en yüksek protein içeriğine sahip olan kinoa süper besin olarak adlandırılmaktadır.
  • Vitamin, mineral ve lif içeriği çok yüksektir ve kolesterol  içermez.
  • A, B, C, D ve K vitaminlerini içerir.
  • Kalsiyum, demir, çinko, magnezyum, fosfor ve bol miktarda lif içermektedir, yağ oranı düşüktür.
 
 


Muzlu Glutensiz Kek 


Malzemeler:
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/3 su bardağı hindistan cevizi yağı
  • 1 su bardağı kinoa unu
  • 3 adet yumurta
  • 100 gram esmer şeker
  • 2 adet orta boy olgun muz
  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü
  • 1/3 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/3 su bardağı süt


Yapılışı:
 
  • Fırını önceden 165 derecede ısıtın.
  • Tereyağı, hindistancevizi yağı ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpıcı ile çırpın.
  • Yumurtaları teker teker ekleyin ve yine homojen bir görünüme sahip olana kadar çırpın.
  • Vanilyayı ve sütü ekleyin.
  • Muzları bir kapta bir çatal yardımıyla iyice ezin ve karışıma ekleyip çok kısa süre karıştırın.
  • En son elenmiş un kabartma tozu ve hindistan cevizini ekleyip bir spatula yardımıyla alttan üste doğru, unlar gözden kaybolana kadar karıştırın.
  • 22x22’lik bir kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayıp karışımı içerisine dökün, her yerine eşit miktarda dağılması için kabı sallayın ve kabı tezgaha hafifçe vurun
  • 165 derecede 40 dk pişirin.
 
 

Kinoalı Brokoli Graten


Malzemeler:
  • 1/2 kg brokoli
  • 3 YK kinoa
  • 2 YK mısır
  • 4 YK kaşar rendesi
  • 3 YK krema
 

Yapılışı:


Brokolileri 4-5 dakika tuzlu suda haşlayın. Ardından bir fırın kabına alıp kinoa, mısır, krema ile karıştırın ve üzerine kaşar peyniri serpin. 170 derce fırında 20-30 dakika pişirin.
 

 
Kinoalı Kısır


Malzemeler:
  • 1 su bardağı kinoa
  • 2 su bardağı su
  • 4-5 taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 1-2 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 domates
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kimyon
 


Yapılışı:

 
  • Kinoayı bir kap içine koyup, üzerini su ile kaplayın. 20 dakika kadar o şekilde bırakın. Ardından en az 3-4 kere yıkayın. İyice yıkadığınız kinoaları, kaynamış suyun içine atarak, suyunu çekene kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelince, cam bir kaseye koyup, buzdolabına kaldırabilirsiniz.
  • Bu şekilde pişirdiğiniz kinoalara salçaları ekleyip iyice karıştırın. Ardından biber, domates ve maydanozu da ekleyip karıştırın. Sosunu da koyup, ikram edebilirsiniz.
 
 

Brüksel Lahanalı Kinoa Salatası



Malzemeler:
  • 500 gr Brüksel lahanası
  • 2 SB kinoa
  • 1 SB kuru kızılcık
  • 2/3 SB ceviz
  • 1/4 SB portakal suyu
  • 1/4 SB zeytinyağı
  • 2 YK elma sirkesi
  • Tuz
  • Karabiber
 
 

 Yapılışı:
 
  • Brüksel lahanalarını ince ince doğrayın. Kinoaları iyice yıkayıp, haşlayın. Ceviz ve kızılcıkları minik minik doğrayın. Daha sonra bir kapta portakal suyu, zeytinyağı, sirke ve baharatları karıştırın. Bütün malzemeleri bir araya getirip sosunu döküp servis edin.