Türkçe   |   English
product56932kinoa toz.png
product56932kinoa toz.png

Diresa Beyaz Toz Kinoa

Referans Kodu: 001-98066

Menşei: Türkiye
Ambalaj şekli: Kapaklı pet kavanoz
Gramaj: 400 gr.
Koli içi adedi: 12

  • Detay


 Toz Kinoa
 

  • Bir diyet takviyesi olarak kullanmak için süper besindir.
  • Hazırladığınız yemeklerin üzerine serperek ilave edeceğiniz iyi bir gıdadır, yüksek kaliteli protein ve amino asit içeriği yüksek bir besindir.
  • Tadı lezzetlidir,  tuzlu ve tatlı tariflerin hazırlanmasına uygundur.
  • Elyaf ve protein içeriği sayesinde doymuşluk hissi yaratır.

Kulanılan yemekler:
  • Yemek tarifleri ve tatlıların hazırlanmasına uygundur
Yoğurt ve sıvılara ilave ederek tüketilebilir.

Kinoa Nasıl Tüketilir:
  • Günde 2-3 defa 1-2 çorba kaşığı tüketin
  • Salata, sebze veya tatlıların üzerine serpilebilir veya içeceklerle karıştırılabilir.

Toz Kinoanın Faydaları Nelerdir:
  • Kinoa doğal ve glütensizdir.
  • Vitaminler,  şekerler, elyaflar, demir, manganez ve çok iyi kalitede birçok mineral içerir.
 


Kırmızı Meyveler ve Kinoalı Muffin

Malzemeler:
 
  • 45 gr yulaf kepeği
  • 40 gr organik kinoa tozu
  • 15 gr kepekli un
  • 1/2 poşet kabartma tozu
  • 1 vanilya çubuğu
  • 1 tutam tuz
  • 1 yumurta
  • 50 ml yağsız süt (veya kefir sütü veya sıvı yağsız süt)
  • 125 gr yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı badem veya çilek aroması
  • 10 damla eritilmiş tereyağı aroması
  • 80 ila 100 gr dondurulmuş kırmızı meyve kokteyli

Yapılışı:
  • Fırını 190 ° 'ye ısıtın
  • Kuru malzemeleri karıştırın.
  • Diğer malzemeleri (kırmızı meyveler dışında) bir araya getirin ve karıştırın.
  • İki müstahzarı birleştirin ve iyice karıştırın.
  • Sonra kırmızı meyveleri ilave edin ve kısmen ve çok kısa bir süre karıştırın kek hamurunu renklendirmeden.
  • Silikon kalıplarına dökün ve 30 dakika pişirin, sonra sıcaklığı 200 ° 'ye yükseltin ve kekler güzelce kızarana kadar pişirmeyi 10 dakika daha uzatın. Mümkün olduğunca dikkatlice kalıbından çıkarın ve bir fırın telinde baş aşağı çevirerek kurutun.



Sebzeli Kinoa Köftesi (Vejeteryan)

Malzemeler:
 
  • 1 su bardağı kinoa
  • 2 su bardağı su ( 1 bardağı et/ tavuk veya sebze suyu olursa daha lezzetli olur)
  • 1 adet yumurta  
  • 2 adet haşlanmış küçük boy patates
  • 1 adet küçük boy kabak
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 2 dal taze soğan
  • 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
  • 1/4 (çeyrek) demet dereotu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kişniş
  • 1 kay kaşığı köfte baharı
Kızartmak için:
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Servisi için:
  • Marul
  • Süzme yoğurt
  • 1 adet küçük boy nar
Yapılışı:
  • Haşlanmış patatesi, kabuklarını soyduğunuz havuç ve kabağı, rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. (Kabağın rendesinin suyunu elinizle sıkarak çıkarın) Taze soğanları ince ince doğrayın. Bütün bu malzemeleri ayni kaba koyun. Toz kinoa, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber köfte baharı ve kişnişle tatlandırın.
  • Son olarak yumurtayı da kattıktan sonra tüm malzemeyi bir kaşık yardımıyla özleşene kadar karıştırın. Çok sıvı olduysa 1-2 kaşık un ekleyebilirsiniz.
  • Zeytinyağını teflon bir tavada kızdırın. Hazırladığınız kinoalı sebze köftesi harcından bir tatlı kaşığı kadar alın ve tavaya bırakın. Üzerine hafif bir şekilde bastırarak, arkalı önlü renk alana kadar kızartın. Altını ara sıra kısın ki yağı yanmasın, kontrollü pişirin. Gerekirse ara sıra yağ ekleyebilirsiniz. Dağılmaya çok müsait olduğundan, ne kadar küçük köfteler yaparsanız tavada dağılmadan tabağa alması ve yemesi o kadar rahat olur.
  • Kızaran köfteleri, kağıt havlu serili bir servis tabağına alın.
  • Süsleyerek servis edin.
  • Afiyet olsun



GLUTENSİZ KİNOA PANCAKE

Malzemeler:
  • 3/4 fincan kinoa unu (tozu)
  • 1 yemek kaşığı bal kabağı tatlısı baharatı
  • 1/2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 tatlı kaşığı bikarbonat
  • 1/4 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı gerçek tuz
  • 3/4 bardak bal kabağı püresi
  • 1/2 fincan yağsız yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı akçaağaç şurubu veya bal
  • 3 tatlı kaşığı sütü veya alternatif süt, örneğin badem sütü
  • 1 çay kaşığı elma sirkesi (veya beyaz sirke)
  • 1/2 çay kaşığı vanilyalı
  • 2 yumurta
Yapılışı:
  • Tüm kuru malzemeleri orta kapta karıştırın. İyi karıştırın ve bir kenara koyun. Yumurtalar hariç tüm ıslak malzemeleri orta kapta birleştirin ve karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın, karıştırın. Orta ateşte yapışmaz bir tava kullanın. Biraz Hindistan cevizi yağı ekleyin. 1/2'den fazla değil. Erime noktasına geldiğinde yaklaşık 1/2 fincan bir hamur ekleyin.
  • Çapı 5 "-6" civarında gözleme yapmak için serin. Yaklaşık 2-3 dakika pişirin veya kabarcıklar görünene kadar pişirin. Çevirin ve 2-3 dakika daha pişirin. Gerekirse daha fazla Hindistan cevizi yağı ekleyerek, hamurun geri kalanına devam edin. Akçaağaç şurubu veya bal ile servis edin.